Bornes Camping kan by på en rekke aktiviteter. Flere av disse aktivitetene kan man utøve på selve campingplassen, mens andre er det en kort svipptur til.

Lokale aktiviteter på campingplassen

Fiske

Bornes Camping ligger idyllisk plassert langs Kilefjorden. Her finnes det utrolig flotte fiskemuligheter. I store deler av året er det omtrent umulig å kikke på fjorden uten å se en fisk hoppe. Ta kontakt med oss, så anbefaler vi fine fiskeplasser.

Mange aktiviteter for barn

Bornes Camping er svært familievennlig. Her kan du være trygg på at barna kan kose seg med fotball, utforske skogen, drive vannsport eller bade ved vår lille sandstrand. Plassen er intim og oversiktlig, så foreldre vil kunne slappe av samtidig som dere har barna rett i nærheten. Er dere heldig kan dere se oter leke seg i elva. På sommeren svever det stadig fiskeørn over oss. La barna deres få føle en ekte sommer midt i naturen hos oss.

Kanoutleie

Kilefjorden er perfekt for kano. I den stille og rolige fjorden finnes det en rekke småskjær hvor man kan ta med seg badetøy, grill og fiskeutstyr. Med kano så øker man sjansen for å se de flotte fiskeørnene som det finnes flere av i området.

Turområde

Fra Bornes Camping kan man dra på flotte sykkelturer. Man kan enten sykle langs hovedveien eller mil etter mil på flotte skogsveier. Turen kan gå langs elver og gjennom fredelige skoger. Bornes Camping er et perfekt sted for sykkelturister. Bruk campingen enten som et utgangspunkt for din sykkeltur eller stopp hos oss underveis for å lade batteriene til neste etappe. Vi bistår selvsagt med råd om de ulike turene. Det er trygt å ha sykkel hos oss. Vi kan eventuelt låse dem inn, om dere skulle ønske det.

Fra fellesbygget er det lagt opp tre fotturer. Rett oppe i lia, 3 km unna oss, finnes det enda flere flotte turløyper. På vinteren er det oppkjørte skiløyper her. Spør oss om råd!

Aktiviteter kort kjøretur unna

Elgsafari & beversafari

Fra juli til august tilbyr vi bever & elgsafari hver kveld. Vi padler stille og rolig slik at vi ikke skremmer de vare beverene. Stemningen er til å ta og føle på i skumringstimen. Litt forfriskninger må til før vi ser etter skogens konge – elgen – som ved sitt mektige oppsyn ikke levner noen tvil om sitt rettmessige kallenavn. En av våre guider forteller om vaner og livsførsel til disse fascinerende dyrene. Bever  elgsafarien er ideell for familier og grupper. Skulle disse flotte dyrene kose seg i heimen slik at vi ikke får se de vil vi tilby dere en ny tur.

http://trollaktiv.no/bever-elgsafari/

Gokart

Noen lurer på hva som skjer hos oss på gokartbanen? Vi kan med stor glede annonsere at vi for tiden holder vi på med å bygge en stor lavvo med sitteplasser og kjøkkenområde. Dette vil fungere som et oppholdssted der grupper/bedrifter kan spise medbrakt mat eller få servert en deilige grill-buffét, dersom dette blir bestilt. Vi håper den blir ferdig i løpet av juni, og kan bli brukt mye i sommer! Velkommen!

Besøk: https://www.facebook.com/gokartevje

Klatreskogen

Klatreskogen AS eies og drives av Troll Aktiv AS og Mineralparken, som er to
andre spennende attraksjoner på Evje. Klatreskogen arrangerer aktivitetspakker i løpet av sommeren slik at du får en actionfylt dag til en god pris. Når du besøker Klatreskogen, hvorfor ikke gjøre det til en heldagsutflukt? Besøk Mineralparken og Troll Aktiv samtidig. Da har du en komplett dag med masse aktiviteter og moro for hele familien!

http://www.klatreskogen.no/

Mineralparken

Det skal være en synsopplevelse for vanlige seende mennesker, uten bakgrunn eller interesse for stein og mineraler. Når det ikke kalles museum, noe en kunne kalle det, er det for den negative følelsen til det som på norsk kalles et museum med mange unntak. Vi selger kaffe, is og har mange stoler inne blant utstillingene til å hvile seg på. Vi har steinbutikk og selger produkter som er av stein, eller delvis av stein. Fagbøker om geologi og mineraler for voksne og barn er en nødvendighet.

Aktiviteter: Lekeområde i parken, Utstillingen, Supersklia, Steinfigurskjæring, Smykkeverksted, Skulpturparken, Skattejakt, Badestrand, Klatreskogen, Gulldykking, Guidet tur i tunnelen, Geodeknekking, Familierebus, Eventyrbekken, Båtutleie.

http://www.mineralparken.no

Rafting

Rafting, Familierafting, SUP, Pro-Rafting, Riverboard, Fjellklatring/rappellering, 10m høy Klatrevegg, Klatrepark, Fjellturer, Elvekajakk, Bever og elgsafari, Battlefield Live, Teambuilding, High ropes, Øksekasting, Pil og bue, Kanotur, Mountainbike, Fun bike park, Fiskeskole, Firmaturer/kurs og vinter opplevelser for skolegrupper. Vi har åpent hver dag fra midten av april til slutten av oktober.

http://trollaktiv.no/

Setesdalbanen

Setesdalsbanen er en smalsporet (1 067 mm) museumsjernbane som går på den 8 kilometer lange, ville og naturskjønne strekningen mellom Grovane og Røyknes stasjoner i Vennesla kommune, Vest-Agder fylke.

Banen ble åpnet i 1896 mellom Kristiansand og Byglandsfjord. Bare 2 år etter nedleggelsen i 1962 åpnet Norges første museumsjernbane. Siden da har du kunnet oppleve et levende museum, med over 100 år gamle damplokomotiver, stilfulle trevogner, ærverdige stasjonsbygninger og lukten av kull.

http://setesdalsbanen.no

Dyreparken i Kristiansand

Dyreparken er Norges største familieattraksjon og en resort som består av Dyreparken, Badelandet (egen park med egen inngangsbillett) og sjørøverhotellet Abra Havn. Vi tilbyr også flere andre typer overnatting, alt fra hotell til camping.

Dyreparkens historie strekker seg tilbake til 1966, og Parken er over 600 mål stor. Den store nyheten i 2015 er åpningen av Hakkebakkeskogen.

http://www.dyreparken.no/

Laksefiske

Otra, Mandalselva, Søgne og Songdalselva og Tovdalselva ligger kort avstand fra campingplassen.

Otra var tidligere en god lakseelv kjennetegnet av en uvanlig storvokst laksestamme. Dagens bestand er dog ikke like storvokst som tidligere, men det tas årlig flere storlakser. Bestenotering i 2010 var på 17,5 kg. De 15 lakseførende km fra sjøen til Vigelandsfossen byr på varierte fiskemuligheter for enhver.

Mandalselva er det nest største vassdraget på Sørlandet og har en lakseførende strekning på 48 km. Elva er regulert. Utbyggingen har ført til at enkelte steder er fredet for fiske (laksetrapper, minstevannføringsstrekning og ved vannspeilsterskler). Siden elva er regulert medfører dette en noe mer stabil vannføring, sjelden flomtopper (unntatt ved kraftig regn) og sjelden veldig lav vannføring.

Søgne- og Songdalselva har i dag en god bestand av sjøaure. Bestanden av laks er også i vekst, og forventes bli bedre siden elva blir kalket. Elva har et relativt lite nedbørområde og må derfor betegnes som ei typisk flomelv. I perioder med mye nedbør kan fiskeoppgangen være god. Dette gjelder særlig i august og september

Tovdalselva kan by på varierte fiskemuligheter fra sjøen og de 35 km opp t.o.m. Herefossfjorden der laksens ferd ender. Det finnes soner for ulike fiskerpreferanser, både lange åpne soner, og soner med antallsbegrensning. Fangstene av laks og sjøørrett har de siste årene vært mellom 1500 kg i 2013 og 3000 kg i 2011.

http://www.otralax.no